Головна Новини Звідки у Тернополі “золоті” вишні

Звідки у Тернополі “золоті” вишні

На дворі літо, а отже фруктів, овочів досхочу. Та, як виявилось, вдосталь поласувати сезонними вітамінами можуть тільки жителі сіл, у яких є сади, городи. А для жителів міста ціни  на ринках Тернополя “космічні”. Причому вишні і черешні на прилавках вже точно не імпортні, тож звідки такі захмарні ціни, не зрозуміло пише Галас.

Незважаючи на те, що вишні і черешні на ринку є в достатній кількості, ціни на них дещо «кусаються». Адже кілограм вишеньок коштує 40-45 грн. За кілограм черешеньок – чи то «білявок», чи то «чорнявок» доведеться заплатити 30-35 грн. Якщо ж говорити про консервацію цих ягід, то відро черешень, у якому 6-7 кілограмів, обійдеться в середньому 210 грн., якщо сім’я велика, то запаси на зиму одним відром не обмежаться. Доведеться брати два. А це вже, як мінімум, 420 грн. А ще ж хочеться інших ягід і фруктів приберегти собі на зиму, хочеться компотів або варення. Таким чином, це ще додаткові витрати. І, як наслідок, мінус місячна зарплата із гаманця.

Дорого також обійдеться робити вареники з вишень і черешень. Тому, якщо комусь охота, смачних і запашних вареників з цими ягодами та медом, краще їхати до села на «полювання» на місцевих вишнях і черешнях.