Головна Новини Звання “Почесний громадянин міста Тернополя” присвоїли 41 захиснику

Звання “Почесний громадянин міста Тернополя” присвоїли 41 захиснику

На позачерговому засіданні 17-ї сесії міської ради депутати прийняли рішення про присвоєння двом тернополянам звання “Почесний громадянин міста Тернополя”, ще 39 жителям громади це звання присвоєно посмертно. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Звання “Почесний громадянин міста Тернополя” присвоїли військовослужбовцю військової служби за контрактом, учаснику оборони Маріуполя, захиснику “Азовсталі” Михайлу Діанову та парамедику медичного батальйону “Госпітальєри”, учасниці оборони Маріуполя, захисниці “Азовсталі” Катерині Поліщук. Ще 39 жителям громади це звання присвоїли посмертно, пише Суспільне.

Званням “Почесний громадянин міста Тернополя” нагороджують за вагомий особистий вклад у становлення української державності та особисту мужність і героїзм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Також депутати нагородили відзнакою Тернопільської міської ради за активу громадянську позицію, волонтерську діяльність по наданню допомоги ЗСУ волонтера, який займається евакуацією загиблих під час проведення бойових дій Тараса Германа, волонтера, координатора проєкту “Допомога армії від Тернополя” Сергія Делімарського, волонтера, керівника проєкту “Допомога армії від Тернополя” Василя Конька, волонтера Івана Соколовського, волонтерку Христину Феціцу.

Нагороди вручать під час відзначення Дня міста.