Головна Новини Збаражани похилого віку помолилися в Зарваниці

Збаражани похилого віку помолилися в Зарваниці

1 жовтня, у Всесвітній день людей похилого віку та в рамках проекту соціального служіння «Об’єднання поколінь…» парафії Христового Воскресіння м. Збараж для людей похилого віку була організована проща до Зарваниці. Організаторами виступили о. Олексій Боднарчук, настоятель церкви Христового Воскресіння, спільно із товариством Червоного Хреста м. Збараж, зокрема п. Марії Милян і Збаразький районний комунальний територіальний центр соціального обслуговування.

Дорогою в Зарваницю прочани спільно молилися вервицю за Україну, за душі в чистилищі, до Божого милосердя, до Матері Божої Неустанної помочі, розважали Радісні таїнства в наміреннях кожного з присутніх. Їх провадила волонтер соціального служіння на парафії п. Люба Пугач. У Зарваниці під час Божественної Літургії у храмі Пресвятої Євхаристії, яку служив о. Андрій Шалай спільно з о. Олексієм Боднарчуком, всі мали змогу приступити до Тайни Сповіді і прийняти Святе Причастя.

Після Служби Божої усі пройшли Хресну дорогу, яку провадив отець Олексій Боднарчук. Пізніше відвідали «Український Єрусалим». Відтак, смачним обідом паломників пригощали Марійський духовний центр за сприянням отця Миколи Медюха.

Відвідавши наостанок у парафіяльній церкві чудотворну Зарваницьку ікону, старші люди вирушили додому. Однак в автобусі їх чекав приємний сюрприз від п. Марії Милян. Вона привітала людей похилого віку з їхнім днем і вручила солодкі подарунки від товариства Червоного Хреста, які приготувала постійна волонтерка Леся Папура.

повідомила Надія Тхір