Головна Новини За січень водії “під мухою” вчинили 36 ДТП

За січень водії “під мухою” вчинили 36 ДТП

Впродовж минулого місяця співробітники поліції оформили 4817 адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Найпоширеніші порушення: перевищення безпечної швидкості, нехтування правилами обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, недотримання правил дорожнього руху пішоходами.

 У січні на дорогах Тернопільщини трапилося 232 дорожньо-транспортних пригоди. З них 40 – з потерпілими, в яких 5 людей загинули та 53 отримали травми. Тридцять шість аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. В результаті цих автопригод 5 людей зазнали травм. Сімнадцять ДТП трапилося за участю пішоходів, внаслідок троє людей загинуло та чотирнадцять травмовано, повідомили в поліції.

 Серед причин автопригод: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху. Минулого місяця поліцейські виявили 151 особу, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння.

На порушників складено адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП. Відповідальність за це: позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення такого порушення протягом року – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.