Головна Новини За сприяння фонду Ігоря Гуди тисячі потрубуючих нашої області отримають Паски до...

За сприяння фонду Ігоря Гуди тисячі потрубуючих нашої області отримають Паски до Великодня (фото)

Паски, які випікали для потребуючих у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті біля Тернополя, відправляються до людей, що опинились в складних життєвих обставинах. Нагадаємо, з ініціативи підприємця та мецената, фундатора благодійного фонду «Твори добро» Ігоря Гуди та за підтримки Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відбувається акція «Великодня паска потребуючим». З благословення Архиєпископа і Митрополита Василя Семенюка, тисячі святкових пасок відправляться до тих, кому в святкові дні потрібна турбота та увага.

Майже три тисячі пасок допомагали пекти й пакувати підопічні Петриківського пансіонату. Готували гостинці з величезною відповідальністю. Ідея влаштувати акцію належить Ігорю Гуді. Коли благодійник попередні рази відвідував будинки пристарілих нашоїобласті, помітив, що люди, які на старості літ вимушені жити в пансіонаті, дуже хочуть бути корисними. Водночас, в області чимало потребуючих, яким потрібна краплина уваги у Великодній час. Відтак меценат запропонував організувати випікання пасок, адже на території пансіонату розташована пекарня. Підопічні пансіонату радо вітали таку ініціативу і дружньо стали до роботи. Робота кипіла не один день, господині допомагали випікати, оздоблювати та фасувати тисячі духмяних пасок, які незабаром отримають потребуючі Тернопільщини.

До розвезення пасок з власним транспортом долучився також Ігор Гуда.

Судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Роман Дутчак зазначає, що Архієпархія вже не вперше співпрацює з благодійним фондом Ігоря Гуди «Твори добро». Нагадаємо, наприкінці лютого в Тернопіль з Ватикану за підтримки Ігоря Гуди та його дружини Наталії прибула велика християнська святиня — Нерукотворний Образ Христа. Зараз благодійник знову надав підтримку: закупив продукти для випікання пасок, а також все необхідне для оздоблення і пакування.

До акції «Великодня паска потребуючим» долучились також християнські організації — волонтерська спільнота при Архикатедральному соборі — “Іскра любові”, яка допомагає старшим людям та інтернатам. Залучене братство і сестринство Архикатедри, які розвозять по гереатричних будинках великодні гостинці, а також — «Братство милосердя» тернопільської вищої семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого. Брати та сестри кладуть потребуючим кошички також яйце, сир, шукають благодійників, аби додати й ковбасні вироби.

— Найголовніше, що паски адресно доставлять від четверга до суботи. Ця акція правильна і добра, бо в нинішній день кожен старається, щоб пасочку маленьку вдома мати. Паска – прообраз життя і благодаті, Христос подає світло через добрі справи, — говорить отець.
Отець Роман Дутчак додає, що загалом розвезуть більше двох тисяч пасок, завдяки благодійному фонду «Твори добро» та Ігорю Гуді. Отець зазначає, що акція важлива і має духовне значення, адже пшениця, яка зростає, дає нам хліб і в такий спосіб продовжує жити для чогось більшого. Тому хліб символізує життя.
Під час завантажування пасок у Петриківському обласному гереатричному пансіонаті
 
Паски приїхали в Козівський районний геріатричний центр в селі Денисів