Головна Новини За продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім, тернопільських підприємців позбавляють ліцензій

За продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім, тернопільських підприємців позбавляють ліцензій

Протягом січня цього року управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Тернопільській області проведено 18 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. До порушників застосовано фінансові санкції на суму 132,2 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок встановлено 14 порушень Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, 7 фактів продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років; 3 факти торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін; 2 факти реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці; 1 факт роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів; 1 факт роздрібної  торгівлі алкогольним напоями  без наявності ліцензії.

Крім того, встановлено 4 порушення Закону України  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Також протягом січня анульовано 26 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в тому числі 5 ліцензій за порушення вимог Закону України № 481 в частині продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років.

Анульовано 17 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, в тому числі 2 ліцензії за порушення вимог Закону України № 481 в частині продажу тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області