Головна Новини За місяць поліцейські Тернопільщини виявили більше півтора сотні водіїв “під мухою”

За місяць поліцейські Тернопільщини виявили більше півтора сотні водіїв “під мухою”

Минулого місяця  співробітники поліції оформили  5517 адміністративних матеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, недотримання правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами.
У вересні на дорогах Тернопільщини трапилося 240 дорожньо-транспортних пригод. З них 76 – з потерпілими, в яких 10 людей загинули та 74 отримали травми.
Основні причини аварій: перевищення швидкості,  порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.
Дев’ятнадцять автопригод трапилося за участю пішоходів та чотири за участю велосипедистів, в результаті яких троє людей загинули, сімнадцять – отримали травми.
Вісімнадцять аварій вчинили водії, які перебували напідпитку, в результаті шестеро людей зазнали травм. Також поліцейські виявили 159 осіб, які керували автівками в нетверезому стані. Щодо них склали адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП. За відповідне правопорушення передбачено позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне його вчинення протягом року  – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.