Головна Новини За два дні 6 протоколів: у тернопільських перукарнях порушують правила карантину

За два дні 6 протоколів: у тернопільських перукарнях порушують правила карантину

Працівники Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області на виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020р. №20 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) в період з 29.07.2020 року по 30.07.2020 року провели 8 позапланових заходів державного нагляду (контролю) в  салонах краси.
За результатами заходів, суб’єктам господарювання надали пропозиції  по дотриманню умов карантину та склали 6 протоколів про адміністративні правопорушення.

Основними порушеннями були: відсутність контейнери для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту; відсутність антисептиків та одноразових рушників у санвузлах; працівники салонів працюють без рукавичок, відсутній запас засобів індивідуального захисту.

В ході візитів фахівці Держпродспоживслужби надавали керівникам та персоналу закладів рекомендації по дотриманню умов карантину.