Головна Новини Захищати нетверезого водія, що спричинив ДТП у Тернополі, приїхав його п’яний друг

Захищати нетверезого водія, що спричинив ДТП у Тернополі, приїхав його п’яний друг

У неділю близько 21-години на вулиці Замонастириській, трапилася автопригода з потерпілими між транспортними засобами KIA SPORTAGE та OPEL ASTRA.

Патрульні прибули за вказаною адресою, поспілкувалися з учасниками ДТП та встановили, що водій автомобіля KIA не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу для руху транспорту й допустив зіткнення із зустрічною автівкою OPEL, внаслідок чого, пасажири обох автомобілів отримали тілесні ушкодження.

Окрім того, в ході бесіди, інспектори виявили у водія КІА ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер чи в найближчому медичному закладі, на що той почав агресивно поводитись, виражатись нецензурною лайкою та погрожувати патрульним фізичною розправою. На підтримку горе-водія прибув його колега, з явними ознаками алкогольного сп’яніння, який також агресивно поводився та погрожував охоронцям порядку. На неодноразові зауваження громадяни не реагували, продовжуючи вчиняти протиправні дії. Як наслідок, інспектори затримали водія та його товариша згідно з положенням ЗУ “Про Національну поліцію” та доставили чоловіків до поліцейського відділку для складання відповідних документів.

Після чого, інспектори доправили водія автомобіля KIA до найближчого медичного закладу для проведення освідування на стан сп’яніння. Результат виявився позитивним, лікарі зафіксували у керманича 1,07 проміле алкоголю в крові, що значно перевищує допустиму законом межу.

Патрульні склали на водія протоколи за ч. 1 ст.130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та за ст. 173 (дрібне хуліганство) КУпАП. Надалі, усі деталі автопригоди з’ясовуватиме слідчий.

На іншого громадянина, 1985 року народження, патрульні склали адміністративні матеріали за ст. 173(дрібне хуліганство) КУпАП, ч.1 ст. 178 (поява в громадському місті в нетверезому стані) КУпАП та за ст. 185 (злісна непокора законній вимозі поліцейського) КУпАП.