Головна Новини Затриманий у Тернополі навідник російських ракет агітував в соцмережах за ПВК “Вагнер”

Затриманий у Тернополі навідник російських ракет агітував в соцмережах за ПВК “Вагнер”

У межах розслідування обставин державної зради жителя Тернопільщини, який збирав для фсб координати об’єктів енергетичної інфраструктури, також здобуто докази його причетності до поширення в мережі Інтернет наративів кремлівської пропаганди.

Слідчими СБУ задокументовано численні факти поширення зрадником агітаційних матеріалів, які обґрунтовували правомірність збройного нападу рф на Україну та звеличували воєнні злочини армії агресора.

Використовуючи профіль у одній із популярних соціальних мереж, він активно висловлював підтримку діям бойовиків терористичної організації «днр» та найманців ПВК «Вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації».

Протиправні дії агітатор вчиняв умисно з політико-ідеологічних мотивів, які приховував від свого оточення.

Тепер окрім вчинення державної зради він підозрюється і в порушенні ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у січні інформатора фсб затримали у Тернополі кіберфахівці СБУ ➡️ bit.ly/40HmtV5 .

Розслідування протиправно діяльності зрадника проводиться слідчими СБУ Тернопільської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.