Головна Новини Затримали злодіїв, які обікрали чимало тернопільських квартир (Відео)

Затримали злодіїв, які обікрали чимало тернопільських квартир (Відео)

На вирок суду один зі зловмисників чекатиме під домашнім арештом, інший – під вартою. Впродовж тижня майже щодня поліцейські документували крадіжки з квартир в обласному центрі.
– Було зрозуміло, що до цих майнових злочинів причетні одні й ті ж особи,- розповів оперуповноважений з особливо важливих справ управління карного розшуку Іван Бачинський. – Усі потерпілі мешкали в квартирах на першому поверсі. Спосіб проникнення туди крадії обирали або,віджавши, або, розбивши  вікно.
Загалом відомо, що зловмисники вчинили чотири крадіжки у різних мікрорайонах обласного центру. Проте кількість злочинів може бути більшою – оперативні заходи тривають.
Зі слів  підозрюваних, з помешкання крадії виносили і гроші, і золоті вироби, і навіть продукти харчування. Загальні суми збитків – від п’яти до двадцяти тисяч гривень.
Розшуківці вийшли на слід 19-річного жителя Гусятина та 33-річного тернополянина. Обоє – раніше мали проблеми із законом. Зловмисники орендували в Тернополі квартиру, куди й зносили крадене. Частину речових доказів вилучено.
Зі слів слідчого Тернопільського відділу поліції Івана Дорощука, обом затриманим оголошено підозру за частиною 3 статті 185 Кримінального  кодексу України. Триває досудове розслідування.