Головна Новини Заробітчан з Тернопільщини у Польщі вбив українець: підозрюваного затримала польська поліція

Заробітчан з Тернопільщини у Польщі вбив українець: підозрюваного затримала польська поліція

36-річний українець, який вночі з 7 на 8 грудня убив двох заробітчан з Тернопільщини у польському Доброславові, визнав свою провину. Про це повідомили 11 грудня на сайті Policja Lubelska.

Польські поліцейські розповіли, що у вівторок, 10 грудня, підозрюваного допитали в суді. Він разом з загиблими працював на одному розсаднику. За тиждень до вбивства – 2 грудня, проник до житла заробітчан та викрав звідти 2400 злотих готівкою та особисті предмети, вартістю 50 злотих, пише Суспільне

Далі, у ніч з 7 на 8 грудня увірвався до кімнати своїх земляків і зарізав їх. 35-річному Володимиру Боднару він завдав 18 ударів ножем у груди та живіт, а іншому заробітчанину Петрові – п’ять ударів ножем у груди та шию. Чоловіки загинули одразу.

Після вбивства забрав із кімнати 200 доларів, а тіла залишив на місці злочину. Їх виявили близько 13:00 години 8 грудня.

36-річному українцеві Сергію польські правоохоронці інкримінують вбивство з особливою жорстокістю, крадіжку та проникнення в чуже житло. Покарання за це – від 12 років в’язниці.

10 грудня польський суд помістив українця до СІЗО на три місяці, повідомляють на сайті люблінської поліції.

Тринадцятого грудня на Тернопільщину відправлять тіло загиблого в Польщі 51-річного заробітчанина. Його мають привезти у Чорний ліс Зборівського району, звідки родом загиблий. Про це повідомив “Новинам” Суспільного голова села Чорний ліс Іван Гершон:

“Жив у Чорному лісі, останнім часом не працював, їздив по заробітках, раніше працював в колгоспі водієм. Має трьох дітей, всі повнолітні, найменшому – 21 рік. Він займається там в Польщі оформленням документів”.

Другий загиблий – 35-річний Володимир Боднар, родом із села Загір’я Зборівського району. Щоб перевезти його тіло в Україну односельчани збирають гроші. Однокласниця загиблого Галина Агеєва інформацію про збір грошей розмістила на своїй сторінці у вчора. За її словами, вже зібрала 10 000 гривень. Говорити на камеру жінка відмовилася.

8-го грудня у польському селі Доброславов Люблінського воєводства знайшли тіла двох українців з ножовими пораненнями. Про це розповів сільський голова Загір’я Зіновій Хоміцький. За словами речника Нацполіції Тернопільської області Сергія Крети, розслідуванням вбивства займається польська поліція.