Головна Новини Заробітчани з Тернопільщини рятують польський ринок праці

Заробітчани з Тернопільщини рятують польський ринок праці

Якщо вірити статистиці, то сьогодні у Польщі перебуваю мільйон українських мігрантів. Усі вони поїхали в сусідню країну з метою кращого заробітку. Левова частина з них – жителі Тернопільської області. Раніше ми повідомляли думки експертів про те, що заробітчани своїми грошовими переказами підтримують стабільність економіки в Україні.

Однак, як заявив директор польської компанії з працевлаштування іноземців EastWestLink Анджей Коркус, працівники з України, зокрема і з Тернопільщини, рятують польський ринок праці. Без них польська економіка не змогла б зростати швидкими темпами, пише УКРІНФОРМ
 
“Українці нині рятують польський ринок праці, рятують польські виробництва, і я переконаний, що без цього мільйона працюючих мігрантів ми не досягнули б такого економічного зростання. Потрібно собі чітко сказати: Польща стала розвинутою країною, а міграція є частиною кожного розвинутого ринку праці”,- наголосив Коркус.
За його словами, зараз у Польщі перебуває близько мільйона трудових мігрантів з України, а у період сезонних робіт їх кількість зросте ще більше.
Він підкреслив, що твердження, які подекуди звучать в Польщі про те, що українці забирають у поляків місця праці, чи що українці знижують полякам зарплати є неправдивими, про що свідчить дуже низький на сьогодні рівень безробіття в Польщі (станом на березень 6,6% – ред.).