Головна Новини Зареєстровано статути релігійних громад сіл Потуторів, Кордишів і Мирове

Зареєстровано статути релігійних громад сіл Потуторів, Кордишів і Мирове

16 квітня 2019 року голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про затвердження статуту трьох релігійних організацій, які приєдналися до Православної Церкви України.

Процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» пройшли релігійна громади сіл Потуторів, Кордишів і Мирове Шумського району. Найближчим часом ці громади отримають статус юридичної особи і будуть проводити свою діяльність у правовому полі.

Як зазначив керуючий Тернопільською єпархією Православної Церкви України архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, перехід цих громад до Помісної Церкви зміцнює не тільки Церкву, а й Українську державу. Владика подякував владі за підтримку прагнень віруючих, які роблять кроки від російського духовного ярма до незалежної Церкви.

Архієрей висловив упевненість, що найближчим часом усі громади, які здійснили перехід в Українську Помісну Церкву, завершать процес реєстрації. На думку владики Нестора, це допоможе людям у тих парафіях, які поки що вагаються щодо зміни релігійного центру і духовної приналежності, обрати справжню Українську Православну Церкву.

Нагадаємо, 2 квітня було зареєстровано статут релігійної громади села Круголець Шумського району. Парафія ікони Іверської Матері Божої разом із настоятелем перейшла з Московського Патріархату до Помісної Православної Церкви України

Загалом до Православної Церкви України в області приєдналися вже 26 релігійних громад.