Головна Новини Замість лісу “пиляли” бюджетні гроші

Замість лісу “пиляли” бюджетні гроші

грошіСпівробітниками УБОЗ УМВС України в Тернопільській області викрито злочинну схему службових осіб, через яку вони протягом трьох років розкрадали кошти державного підприємства.

Організатором виявився 50-річний житель міста Чортків, котрий в минулому очолював дане підприємство, знав усі тонкощі роботи та до того ж мав надійну підтримку в особі діючого директора підприємства – свого сина.

Також до складу організованої злочинної групи увійшов головний лісничий та директор товариства з обмеженою відповідальністю, через яке в подальшому проводилися злочинні махінації по привласненню державних коштів.

Починаючи з квітня 2011 року по травень 2014 між ДП та ТОВ укладено ряд договорів на виконання лісозаготівельних та лісогосподарських робіт. У подальшому роботи не виконували, лише складали фіктивні акти про їх виконання.

Вищевказаним чином ОЗГ привласнила грошові кошти державного підприємства на суму близько мільйону гривень.

Задля відшкодування шкоди, завданої державі, судом накладено арешт на майно членів злочинної групи: будинок, квартиру та три іномарки.

Директору державного підприємства та директору ТОВ обрано запобіжний захід – заставу у розмірі по 360 тис. гривень кожному, організатору та головному лісничому – домашній арешт.

Наразі кримінальне провадження, яке було відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, завершено та разом з обвинувальним висновком направлено до суду.

Членам ОЗГ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.