Головна Новини Залізничники нагадують тернопільським водіям про правила руху на залізничних переїздах

Залізничники нагадують тернопільським водіям про правила руху на залізничних переїздах

Залізничники Львівської регіональної філії занепокоєні зниженням рівня безпеки дорожнього руху, що спостерігається із початку 2019 року на залізничних переїздах магістралі. За два місяці 2019 року вже зафіксовано 7 дорожньо-транспортних подій (ДТП) на переїздах, що на 3 випадки більше, ніж за аналогічний період минулого року. Внаслідок цих ДТП зазнало травм 10 осіб, тоді як торік постраждалих не було.


Залізничники наголошують, що причиною всіх випадків дорожньо-транспортних подій на залізничних переїздах є грубі порушення водіями автотранспорту правил дорожнього руху. При цьому, працівники магістралі звертають увагу на факти недбалого, а іноді навіть зухвалого ставлення водіїв до правил безпеки. Свідченням цього є дві цьогорічні ДТП, що сталися внаслідок в’їзду автотранспорту у бік поїзда, що рухався через залізничний переїзд. Серед інших порушень, що часто призводять до біди, нехтування дорожніми знаками, звуковим та світловим попередженням переїзної сигналізації, спроби об’їхати опущені шлагбауми тощо.

Львівська магістраль у черговий раз закликає водіїв автомобільного транспорту неухильно дотримуватися правил перетину залізничних переїздів, адже безвідповідальна поведінка становить серйозну загрозу їхньому життю та здоров’ю, а також безпеці пасажирів та залізничників, інформує прес-центр Львівської залізниці.