Головна Новини Загиблі в Польщі заробітчани – жителі с. Серетець Зборівського району (Відео)

Загиблі в Польщі заробітчани – жителі с. Серетець Зборівського району (Відео)

Загиблі в Польщі заробітчани – жителі села Серетець Зборівського району Тернопільської області. Про це “Новинам” Тернопільської філії Суспільного сьогодні повідомив в.о старости цього села Ігор Балтарович. За його словами, зараз односельці збирають гроші, щоб перевезти тіла додому, повідомляє UA: Тернопіль

Керівниця консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса відписала “Новинам”, що тіла перевезуть 14 або 15 листопада. Також вона повідомила, що інформацію про подію польські поліцейські передали до головного управління Нацполіції Тернопільщини.

Речник Нацполіції області Сергій Крета нам сказав, що поки що інформації вони не отримали.

Тіла двох заробітчан з Тернопільщини – 28-річного та 46-річного знайшли в холодильній камері для зберігання фруктів та овочів у Польщі.

Cталося це в Лодзинському воєводстві. Керівниця консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса повідомила виданню “Укрінформ”, що загиблі були родичами – дядько та племінник. На території Польщі працювали легально.

Інформацію про смерть двох громадян України підтвердила “Новинам” Тернопільської філії Суспільного речниця міністерства закордонних справ Катерина Зеленко. Але про те, що загиблі родом з Тернопільщини, інформації вона не має.

За подробицями кореспонденти “Новин” зверталися до заступника директора департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича. Він відписав, щоб зателефонували до українського посольства в Польщі. На телефонні дзвінки від наших кореспондентів керівниця консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса вчора не відповідала.

На фото відзняли місце, де 10 листопада українців знайшли мертвими.

фото: RMF24.pl