Головна Новини Завтра Тернопіль відвідає Митрополит Епіфаній

Завтра Тернопіль відвідає Митрополит Епіфаній

14 квітня 2019 року, у п’яту неділю Великого посту, до Тернополя із Першосвятительським візитом прибуде Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Предстоятель Православної Церкви України очолить урочисту Божественну літургію та молебень у храмі свв. мчч. Бориса і Гліба (вул. Білогірська). Початок богослужіння о 10.00 год.

Цього дня у храм буде привезена копія чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яка написана в монастирі Кікос (о. Кіпр).

Довідка. Автором Ікони Божої Матері “Милостива” (Кікська) вважається святий євангеліст Лука. Назву свою вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. На острів ікону доставив старець Ісая, який отримав Божественне одкровення на виконання цієї місії. З моменту прибуття на острів ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах.