Головна Новини Завершили розслідування спалахів кишкової інфекції в дитячих садочках Тернополя

Завершили розслідування спалахів кишкової інфекції в дитячих садочках Тернополя

У серпні цього року в м. Тернополі зареєстровано два спалахи гострої кишкової інфекції  норовірусної  етіології. Випадки захворювання були зареєстровані у трьох групах двох дитячих дошкільних закладів. В результаті спалаху   постраждало 22 особи, із яких 18 дітей.

Станом на 31.08.2021р. спалахи кишкової інфекції ліквідовано та локалізовано.

Фахівці Держпродспоживслужбио обстежили два дитячих дошкільних заклади, здійснили відбір взірців харчових продуктів, питної води, змивів з об’єктів довкілля.

На час проведення розслідування та здійснення державного нагляду і контролю у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства,  згідно припису  Держпродспоживслужби  було припинено роботу груп, у яких були виявлені вказані захворювання.

За порушення  вимог санітарного законодавства, а також враховуючи результати лабораторних досліджень, спеціалісти Держпродспоживслужби вжили заходів адміністративного впливу до відповідальних осіб та вилучили з обігу (реалізації) продукти харчування, які не відповідали нормативним показникам. Також, враховуючи результати лабораторних обстежень було відсторонено від роботи чотирьох працівників  двох дошкільних закладів.

З персоналом та працівниками закладів проведена роз’яснювальна робота  щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та дотримання вимог в період карантину COVID- 19.

Враховуючи те, що повторні випадки захворювання гострими  кишковими інфекціями у даних дошкільних навчальних закладах не реєструвались,  пропозиції щодо усунення виявлених порушень виправлені, а результати контрольних лабораторних досліджень задовільні, спеціалісти Держпродспоживслужби в м. Тернопіль, прийняли рішення про відновлення роботи груп дошкільних закладів.

На сьогодні дані дитячі дошкільні заклади працюють у звичному режимі.