Головна Новини Завдяки Петру Гадзу та Миколі Люшняку другий рік поспіль хор імені Верьовки...

Завдяки Петру Гадзу та Миколі Люшняку другий рік поспіль хор імені Верьовки дарує незабутні емоції гостям «Дзвонів Лемківщини»

Лемки з усіх усюд з’їхались на Тернопілля в урочище Бичова, щоб разом відзначити вже XIX фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».
Так, впродовж 3-5 серпня гостей культурно-мистецького дійства чекала розмаїта програма: різноманітні виставки, презентації, співи, костюми тощо. Кожен охочий міг поринути в лемківську атмосферу та краще її відкрити для себе. Окрім того, на відвідувачів фестивалю чекала й концертна програма, головним гостем якої вже другий рік поспіль став Національний заслужений академічний народний хор України імені Григорія Верьовки. Відомий колектив подарував свій виступ та став частиною культурно-мистецького дійства завдяки Герою України, відомому аграрію та меценату Петру Гадзу та депутата ВРУ з Тернопільщини Миколи Люшняка.
– Як і минулого року, цього – ми змогли насолодитись виступом дійсно професійного колективу. Як краще можна було привітати таку патріотичну лемківську громаду, гостей заходу, як не виступом хору, який впродовж багатьох десятиліть тримає статус одного із кращих українських народних колективів? Поєднання «Дзвонів Лемківщини» та хору імені Верьовки – дійсно щось неймовірне, адже це демонструє наскільки наша Україна культурно багата та розмаїта, наскільки ми цінуємо і любимо її. Радий, що вже другий рік поспіль ми разом із народним депутатом Миколою Люшняком долучаємось до такого масштабного культурного дійства на Тернопільщині, – поділився Петро Гадз.
Також Петро Іванович зазначив, що вже наступного року під час відзначення ювілейних XX «Дзвонів Лемківщини», на фестиваль завітає увесь хор імені Верьовки, адже ці два роки на дійство приїжджали окремі члени співочого колективу.