Головна Новини Журналіст з Тернополя написав понад 35 тисяч статей для Вікіпедії

Журналіст з Тернополя написав понад 35 тисяч статей для Вікіпедії

Тернополянин  Мар’ян Довганик вражає своїм творчим доробком. У свої 27 років молодий чоловік написав тисячі статей про Тернопільщину, українську мову, тощо. Ось що про нього  пише Вікіпедія.

“У Вікіпедії з лютого 2007 року під псевдонімом Tomahiv, згодом змінив його на MaryankoD[4]. У вікі-життя прийшов ще школярем завдяки старшому брату Петрові[5].

Перше редагування — у статті Українська мова, перша стаття — Сполучник[4]. З червня 2007 — адміністратор. Один із трьох бюрократів Української Вікіпедії.

Створив вікіпроект «Тернопільщина», загалом, багато працював для створення і наповнення статей про Тернопільську область. Саму статтю Тернопільська область вивів у вибрані. Це єдина область, про яку є вибрана стаття. Також про суміжну тему — Наддністрянський говір — написав добру статтю.

Станом на 22 серпня 2018 року створив 35124 статті[6], загальна кількість редагувань — більше 170 000, в укрвікі — більше 138 000.

Додамо, що батько Мар’яна Ярослав — завідувач інфекційно-діагностичним відділенням Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні. Мар’ян, після закінчення міської школи №3, навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка на японській філології. У 2017 став семінаристом Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

У 2015—2016 роках був одним із двох довготермінових міжнародних волонтерів від України на Світовому Дні Молоді. Представляв Україну на цьому фестивалі.

Від жовтня 2016 працює журналістом в Українському католицькому університеті.