Головна Новини Жителі всіх районів Тернопільщини можуть поскаржитися на неякісні товари чи послуги

Жителі всіх районів Тернопільщини можуть поскаржитися на неякісні товари чи послуги

На виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у  сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року  та з метою забезпечення належного рівня захисту прав споживачів в кожному районному та міському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області створено консультаційні центри з питань захисту прав споживачів, та призначено відповідальних осіб за їх роботу.

30.01.2019 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в проведено нараду на тему: «Повноваження консультаційних центрів з питань захисту прав споживачів». Під час якої спеціалістам відповідальним за роботу зазначених центрів роздані методичні рекомендації «Основні права споживачів в контексті законодавства про захист прав споживачів при розгляді звернень громадян», підвищено рівень їх професійних знань у сфері захисту прав споживачів та запроваджено механізм взаємодії управління захисту споживачів Головного управління з його територіальними підрозділами.

З огляду на зазначене, консультаційні центри з початку лютого 2019 року готові до надання допомоги  в кожному районні та місті Тернополі. Метою роботи таких центрів є надання населенню відповідного регіону роз’яснень законодавства у сфері захисту прав споживачів та в разі порушення їх прав допомога у написанні звернень до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Адресу та контактні номери телефонів  районних та міського районних та управлінь можна знайти за посиланням:

Консультацію можна також отримати безпесередньо і в Управлінні захисту споживачів.