Головна Новини Житель Чортківщини орендував в Карпатах неіснуючий будинок

Житель Чортківщини орендував в Карпатах неіснуючий будинок

Аферисти розміщують недостовірні оголошення про оренду житла, аби незаконно збагатитися за рахунок довірливих людей.
Втратив гроші житель Чортківського району за найм неіснуючого житла. Він знайшов в мережі-Інтернет оголошення про оренду будинку в Карпатах за вигідною ціною. Орендодавець одразу зазначив, що необхідно здійснити передоплату, що й зробив молодик.
Вже напередодні поїздки заявник не зміг зв’язатися з господарями, мобільний телефон був вимкнутий, а оголошення зникло. За допомогою він звернувся до правоохоронців.
Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України.
Поліцейські наголошують бути обережними й завжди перевіряти інформацію про орендодавців. Просіть у авторів оголошень точну адресу будинку та координати, перевірте на карті чи такий будинок існує. Надавайте перевагу перевіреним ресурсам, на яких можливо прочитати відгуки інших орендарів, просіть додаткові фото. Якщо відмовляють – варто задуматися, це перший сигнал про можливий обман.
Крім того, спробуйте ввести в пошуковику номер телефону продавця. Справжні продавці зазвичай використовують один номер протягом багатьох років і розміщують оголошення на багатьох Інтернет-ресурсах, тому вам легко вдасться відстежити цей телефон і, можливо, навіть знайти старе оголошення з відгуками людей. А от шахрайський номер переважно ніде не відображається, адже його дуже часто змінюють.
Також ознака шахрайства – занадто низькі ціни на житло.
Будьте обачні!