Головна Новини Житель Тернопільщини зірвався з 14-метрової висоти з купола церкви і вижив

Житель Тернопільщини зірвався з 14-метрової висоти з купола церкви і вижив

Днями інтернет облетіла новина про прикрий випадок, що стався з мешканцем села Сороки Бучацького району. 
Перекриваючи купол церкви у селі Кривець Богородчанського району Івано-Франківської області, він зірвався і впав додолу. Деякі ЗМІ, з посиланням на офіційні джерела, повідомляли про загибель майстра. Проте, як виявилося, чоловік вижив! Попередня неточна інформація, звісно, шокувала рідних і односельців, пише НОВА Тернопільська газета.
Як розповіли «НОВІЙ…» у Сороках, потерпілий — 39-річний Андрій Вельган. Багато років чоловік займається бляхарством — перекриває дахи будинків, робить куполи церков, каплиць.
— Ми вражені неправдою… На щастя, Бог вберіг Андрія. Нині він у реанімації, віримо, що помалу відновить здоров’я, — каже односельчанка. Свого часу Андрій працював учителем фізкультури в селі, а потім зосередився на улюбленій справі — бляхарстві.
Його дружина — завгосп у Сороцькій школі, один син — школяр, другий — учень ПТУ.
— Андрій надзвичайно талановитий майстер. Мабуть, єдиний спеціаліст такого високого рівня на всю Західну
Україну, — каже голова Сороківської сільської ради Михайло Роговський. — Він — мій похресник, ми колись жили по сусідству. Його батько був художником, бляхарем. Андрій продовжив татове ремесло, придбав верстати, все досконало освоїв. На Івано-Франківщині з ним працював його старший син. Не знаю достеменно, як усе сталося.
Кажуть, що під Андрієм проламалася дошка і впав 14-метрової висоти на бруківку. Наразі він у реанімації. Я спілкувався з його сином, каже, що в батька переломи ноги, ребер, травмована голова, печінка, легені. До того Андрій перекривав церкву в Сороках, але закінчилася бляха, тож поїхав у сусідню область. Віримо, що все обійдеться і Андрій швидко одужає.