Головна Новини Епідситуація загострюється: на Тернопільщині лабораторно підтверджено циркуляцію вірусів грипу типу А (Відео)

Епідситуація загострюється: на Тернопільщині лабораторно підтверджено циркуляцію вірусів грипу типу А (Відео)

а Тернопільщині зареєстрували 6 тисяч 437 випадків грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед дорослих та дітей. Про це на пресконференції повідомила епідеміологиня обласного лабораторного центру Світлана Маціпура:

“За останні сім днів маєм інтенсивний показник 617 випадків на 100 тисяч населення. Якщо порівнювати із середнім показником захворюваності, ріст на 17,6 %. Епідситуація є нестійкою, набирає ознак неблагополучної”, повідомляє Суспільне

На Тернопільщині лабораторно підтверджено циркуляцію вірусів грипу типу А. Розповіла завідувачка відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Марія Павельєва:

“Те, що ми змогли розшифрувати, це у чотирьох випадках є грип типу Н1. Тобто ми можемо ймовірно говорити, що це є Н1N1. Віруси грипу типу А небезпечні більшими ускладненнями, ми пам`ятаємо Н1N1, який призводив до великої летальності. Зараз по Україні, на вчорашній день є 11 летальних випадків. У більшості випадків усі вони спричинені грипом типу А”.

За словами начальниці обласного управління освіти та науки Ольги Хоми – в області на грип, ГРВі та пневмонію захворіли 684 дитини. Через зростання кількості хворих 22-го січня закрили три школи в Білобожницькій громаді Чортківського району. По одній – у Кременці, Заліщиках та Скала-Подільській ОТГ Борщівського району. Також в області закрили 13 класів в окремих школах. Три класи на карантин закрили в Тернополі –у Класичній гімназії, школах №17 та 11. Закрили всі школи в Чорткові та Чортківському районі до 27 січня.

За словами педіатра Чортківської районної лікарні Олега Майданика, в дитячому відділенні 49 дітей, у 7-ми випадках медики підтвердили пневмонію, у решти – грип. В інфекційному – 15 дітей, пневмонія підтверджена у двох осіб:

“Протягом останнього тижня ми відмічаємо стабільну захворюваність дитячого населення, яка перевищує епідпоріг приблизно в півтора рази, тобто кожен день в дитяче відділення нашої районної лікарні поступає 10 дітей. Ця цифра не знижується. І від 5-ти до 10-ти дітей, що поступають в інфекційне відділення районної лікарні, де також лікуються діти. Практично навантаження на одне ліжко є двоє дітей, тобто приходиться відкапати і, кого стан дозволяє, відпускати на ніч додому, щоб на то місце положити інших дітей і забезпечити їм належну допомогу. Всі, хто є тяжкі хворі, знаходяться у лікарні цілодобово”.