Головна Новини Епідеміологічна ситуація на Тернопільщині все ще залишається складною

Епідеміологічна ситуація на Тернопільщині все ще залишається складною

На черговому засіданні міського оперативного штабу учасники заслухали та обговорили епідеміологічну ситуацію на Тернопільщині та стан захворюваності на COVID-19 . Статистичні дані надав головний лікар–епідеміолог Володимир Паничев.

«Цифри маємо наступні: всього зареєстровано 708 лабораторно підтверджених випадків захворювання, за минулу добу ця кількість зросла на 44 випадки. Тенденція до зростання все ще зберігається. В цілому ситуація залишається серйозною і складною. Найважча ситуація із захворюваністю на COVID-19 на півночі нашої області, – наголошує Володимир Паничев. – Щодо м. Тернополя, то кількість хворих зросла на 6 осіб. Серед медичних працівників їх кількість незмінна – 8 чоловік.

Вікова структура виглядає наступним чином:

  • 18 – 29 років – захворіло 3 людей
  • 30 – 49 років – 1 людина
  • 50 – 65 років – 2 людей».

Серед позитивного слід відмітити те, що впродовж тривалого періоду немає реєстрації нових випадків серед дітей та зменшується кількість хворих у віці старше 65 років.

Зі слів лікаря – епідеміолога, за період спостереження загалом було проведено 4020 досліджень. Ситуація з лабораторними дослідженнями доволі складна, адже лише за вчора  отримано 372 матеріали.  Тому, першочерговість матеріалів на дослідження буде у людей з підозрами, хворих з хронічними патологіями, онкологією, гематологією та пацієнтів, яких спрямовують на лікування до м. Києва.

Прохання до тернополян, у яких зробили забір біологічного матеріалу, з розумінням віднестися до можливого тривалішого очікування на результати аналізів. Бригади медиків працюють у максимально посиленому режимі.