Головна Новини Епідеміологи заборонили пити воду з популярного джерела біля Тернополя

Епідеміологи заборонили пити воду з популярного джерела біля Тернополя

Вміст бактерій у воді зі Смиківецького джерела у рази перевищує норму. Відтак пити воду там у сирому вигляді заборонено.

Епідеміологи обстежували джерела сіл Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські. Відтак найбільш забруднена вода у Смиківцях, – розповідає лікар з загальної гігієни обласного лабораторного центру Христина Черномиз. Тому перед вживанням воду із цього джерела необхідно кип’ятити, пише ЗЗ

«Здійснено моніторинг якості питної із природніх джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району води за санітарно-мікробіологічними, санітарно-паразитологічними та санітарно-хімічними показниками. За результатами лабораторних досліджень якість питної води за санітарно – мікробіологічними показниками не відповідає вимогам лише із природнього джерела с.Смиківці. З метою попередження виникнення гострих кишкових інфекцій рекомендуємо вживати таку воду лише після кип’ятіння! За санітарно-хімічними та санітарно-паразитологічними показниками вода питна із 5- ти природніх джерел Тернопільського району відповідає нормативним вимогам».

В обласному лабораторному центрі наголошують: показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру. Визначити безпечність питної води можна лише шляхом лабораторних досліджень.

Софія Романська