Головна Новини Екстрене повідомлення про радіаційну небезпеку передали не радійники, а Управління з...

Екстрене повідомлення про радіаційну небезпеку передали не радійники, а Управління з питань цивільного захисту населення

Сьогодні, 17 лютого, о 9:30 ранку на хвилях UA: Українське радіо Тернопіль (87,7 FM) пролунало повідомлення про радіаційну небезпеку в регіоні, що не відповідає дійсності.

Екстрене оповіщення населення про надзвичайні ситуації у Тернопільській області здійснює Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації шляхом переривання сигналу Суспільного радіо та трансляції власної інформації.

UA: Українське радіо Тернопіль автоматично ретранслює повідомлення Управління, тож не має впливу на зміст інформації чи час його появи в ефірі.

Як повідомила Тернопільська обласна державна адміністрація, сьогодні стався збій програмного забезпечення системи оповіщення, що й спричинив запуск в ефір недостовірної інформації.

Обласна державна адміністрація поширила офіційне спростування, зазначивши, що радіаційна ситуація в області – у нормі, на АЕС Хмельницької та Рівненської областей – без надзвичайних подій.

Щодо причин збою програмного забезпечення Управління з питань цивільного захисту населення, включно з теоретичною можливістю зовнішнього втручання у роботу апаратури, буде проведено службове розслідування, про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Команда Суспільного мовника Тернопільщини оперативно надала представникам Управління доступ до ефіру для спростування неправдивої інформації та висловлює повну готовність і надалі допомагати представникам влади у поширенні правдивої інформації про радіаційну ситуацію в регіоні.