Головна Новини Екстрадованого з Швейцарії Миколу Гуту відпустив суд

Екстрадованого з Швейцарії Миколу Гуту відпустив суд

5 листопада в Україну з Швейцарії естрадували підозрюваного у шахрайстві екс- голову ради директоріа та співвласника  найбільшого агрохолдингу Мрія Миколу Гуту уродженця Тернопільщини. Сьогодні Шевченківськй районний суд міста Києва відпустив його під особисте зобов’язання.

“На розгляд до Шевченківського районного суду м.Києва надійшло клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у м.Києві, про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання відносно Гути Миколи Івановича – підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство)”, – йдеться у заяві Шевченківського суду

Зазначається, що за результатами розгляду слідчим суддею зазначене клопотання було задоволено та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

“Звертаємо увагу на те, що слідчий суддя виходячи із загальних засад кримінального провадження, принципів змагальності сторін та диспозитивності, не має права виходити за межі клопотання та застосовувати більш суворий запобіжний захід ніж про це просить сторона обвинувачення у своєму клопотанні”, – заявили в суді.

Нагадаємо, в січні 2015 року Микола Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом в міжнародний розшук. Гуту підозрюють у заволодінні шахрайським шляхом грошей восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 млн доларів.