Головна Новини До уваги тернополян: в Україні стали підробляти 200-гривневі банкноти

До уваги тернополян: в Україні стали підробляти 200-гривневі банкноти

Національний банк України зафіксував новий вид підробки 200-гривневих банкнот зразка 2007 року. Як тернополянам відрізнити підробку від оригінала?

“Нещодавно Національний банк зафіксував вилучення з обігу нового варіанту підроблених банкнот номіналом 200 гривень зразка 2007 року (рік на банкнотах 2014), пишуть Тернополяни Йдеться, зокрема, про вилучення невеликої кількості – близько 40 підроблених банкнот, що збувалися у закладах торгівлі у різних регіонах України”, – йдеться у повідомленні НБУ на сторінці у соцмережі «Фейсбук».

За інформацією НБУ, особливістю цих банкнот є те, що банкноти виготовлені на папері з двотоновими водяними знаками у вигляді літер S та мають імітацію ультрафіолетового захисту.

“Локальний багатотоновий водяний знак (портретне зображення Лесі Українки) та захисну стрічку імітовано друком із зворотного боку банкноти. При цьому ефект зміни кольорів оптично-змінного зображення цифрового позначення номіналу “200” на лицьовому боці банкноти не імітовано”, – повідомляють в Нацбанку.

Попри те, що підробки дуже схожі на оригінальні банкноти, їх касирам буде легко виявити з використанням спеціальних детекторів.