Головна Новини До Тернополя привезли ікону, яка мироточить

До Тернополя привезли ікону, яка мироточить

У церкві Бориса та Гліба Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату, що на вулиці Білогірській, від 8 жовтня перебуває ікона ігумена Сергія Радонезького, яка мироточить. Образ до храму передала парафіянка Галина Шумейко.

– У неділю ми вшановували подвижника ігумена Радонезького, тому привезли до храму його образ. За словами власниці ікони, вона мироточить і виразно можна побачити краплі мира, – повідомив настоятель церкви отець Руслан.

Галина Шумейко часто подорожує святими місцями, 11 разів вона була в Єрусалимі. Вдома жінка має власну капличку, де зберігає велику кількість ікон, які інколи мироточать.

– У 2004 році я їздила у паломницький тур «Золоте кільце». У місці, де покояться мощі Радонезького, придбала цю ікону, приклала її до мощів та привезла додому. Образ перебуває в мене вже близько 13-ти років, однак почав мироточити 4 роки тому, – поділилася пані Галина.

За словами 53-річної Галини Шумейко, до церкви вона прилучилась після операції в  онкологічному диспансері.

– Коли мені було 33 роки, я перенесла операцію, після якої лікарі сказали, що дітей у мене не буде. У цей момент я звернулася до Бога, ридала і казала: «Господи, я не вірю, що в мене не буде дітей. Якщо Ти подаруєш мені малюка, я буду дякувати до кінця своїх днів».  Господь почув мої благання і через два місяці я завагітніла. Лікарі не могли повірити у таке диво. Після того я почала більше ходити до церкви та їздити до святинь. Нині мій 19-річний син прислуговує в церкві, – розповіла жінка.

Катерина ШАБЛІЙ

Джерело: Свобода