Головна Новини До ОТГ під Тернополем приєднуються все нові і нові села

До ОТГ під Тернополем приєднуються все нові і нові села

Байковецька ОТГ – лідер у рейтингу інвестиційної привабливості громад Тернопільської області. Мабуть тому, про бажання приєднатися до громади постійно заявляють довколишні села. Так, нещодавно до неї увійшли три населені пункти… і це ще не все.

Про це зокрема йшлося в Байковецькій сільській раді на нараді з працівниками медичних установ  громади (амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів, фельдшерських пунктів). Необхідність її проведення виникла насамперед тому, що Байковецька громада розширює свої географічні межі, пишуть Тернополяни 

— Наприкінці минулого року до ОТГ приєдналася три села: Ангелівка, Романівка і Ступки. Але процес доєднання триває. Так, про бажання бути у Байковецькій ОТГ заявили ще у п’яти селах сусіднього Збаразького району, — каже Байковецький сільський голова Анатолій Кулик.

За його словами, у зв’язку з цим гостро постає питання якою має бути організаційна структура охорони здоров’я у громаді. Учасників наради запевнили, що умови і стимулювання праці не погіршуватимуться, а навпаки будуть покращуватися.

— Утім, багато залежатиме від ініціативності медичних працівників. Та які зміни не відбувалися б, яким би не був процес реформування медичної галузі в Україні та в громаді зокрема, головним має залишатися надання людям якісних медичних послуг. Це аксіома, усе інше можемо обговорювати, змінювати, реформувати, — наголосив Анатолій Кулик, звертаючись до медиків.