Головна Новини “Дорога, як скло”: з Тернополя жоден автобус не виїхав на маршрут

“Дорога, як скло”: з Тернополя жоден автобус не виїхав на маршрут

Сьогодні, 9 січня, жоден автобус не виїхав на маршрут по області, кажуть на автовокзалі.   На автошляхах області на дорогах вранці утворилась крига.

– У зв’язку із дорожньо-кліматичними поганими умовами жоден автобус зранку не відправлявся, – коментує диспетчер автовокзалу. – Рух по деяким напрямках відкрили із 9:20 години. Зараз їдуть автобуси лише по центральним дорогах, по селах – закриті, бо там дорога, як скло. Автобуси їдуть у напрямку Бучача і Монастирисьок, пише 20 хвилин  

Причина – дороги державного і місцевого значення не підготовлені до зими. Дощ із переходом у мокрий сніг, температурний режим призводять до ожеледиці, кажуть на автовокзалі.  Щодо зміну руху автобусів у вечірній час диспетчери автовокзалу поки нічого не можуть сказати.

– Якщо вам потрібно їхати сьогодні ввечері з Тернополя, дізнайтесь телефоном довідки автовокзалу – 0352-236356 або в Інтернеті на онлайн-табло автовокзалу чи не відмінили рейс, – продовжує співрозмовниця.

Через ожеледицю на деякі маршрути автобуси можуть не виїхати й ввечері, попереджають на автовокзалі.

На офіційній сторінці Служби автомобільних доріг у Тернопільській області зазначають, що дороги державного значення Тернопільщини посипає 51 спецмашина.

“У ніч на 9 січня вкрив автошляхи області льодовою кіркою. Для боротьби із наслідками погодного явища на дороги державного значення Тернопільщини виїхав 51 піскорозкидач. Спецмашини посипають автошляхи cумішшю піску та солі. Проїзд автошляхами області забезпечено, боротьба із ожеледицею триває.”, – зазначають у повідомленні.