Головна Новини “Доплачуємо прибиральниці, купуємо “миючі”, меблі….”, – тернопільські батьки скаржаться на побори в...

“Доплачуємо прибиральниці, купуємо “миючі”, меблі….”, – тернопільські батьки скаржаться на побори в школах

Канікули у тернопільських школах добігають кінця. Вже у понеділок школи міста будуть переповнені учнями. Та, як не дивно, найбільше про школу переживають батьки учнів. І мова йде на про успішність, а про здачу грошей на різноманітні потреби. Останнім часом на сайт Тернопільської міської ради  все частіше приходять скарги про те, що батьки, діти яких навчаються у школах міста, здають буквально на усе: ремонт, оргтехніка, миючі засоби, навіть оплата послуг прибиральниці (!). батьки обурені, на що ж тоді виділяються гроші з міського бюджету і куди чи кому вони йдуть.

“Доброго дня.Пане мер скажіть будь-ласка чи виділяють на школи кошти на мило для класів,туалетний папір,миюче для вікон?Також цікавить питання чому батьки замінивши за свої кошти вікна,двері,зробивши ремонт,купивши орг.техніку і весь необхідний буд.матеріал повинен платити тех.персоналу школи за те що вини забілять відкоси,або кусок стіни ,бо зняли плакат ,а стіна світліша.Сьогодні знов читаю що виділили кошти на школи,а де ж вони на що ідуть.Якщо батьки мало того що купують усе за свій рахунок та ще й повинні самі міняти замки в дверях,присверлювати наочні матеріали,встановлювати техніку,яку купили,а якщо щось просять зробити тех.персонал,то повинні заплатити кошти?Скажіть які саме ставки передбачені у школі з тех персоналу і які їх обовязки?.Поки що номера школи не вказую,але якщо нічого не зміниться ми змушені будемо викликати телебачення.Бо реально класні кімнати фінансуються за рахунок батьків,а в примішенні школи ніякого ремонту не робиться .Куди ж ідуть гроші держави???” – написала тернополянка Тетяна.

“Доброго дня пане мер. Хочу, щоб ви розібралися в ситуації з поборами у школах. Хоча на сьогоднійшій день є розпорядження про заборону збору коштів у школах і дитячих садочках, на справді його ніхто не виконує. У мене дитина навчається в 3 класі. Щомісяця збирають гроші на миючі засоби, на додаткову плату прибиральниці (щоб якісніше прибирала в класі, краще мила вікна і т.д.??????????) на ремонт класу, школи , парт,шаф, стільців і т.е. Пробував на батьківських зборах \”відкрити очі батькам\” .Реакції нуль. Кожен з нас працює на роботі і нам окремо не доплачують за виконання свої безпосередніх посадових обов\”язків, чи не так? То куди ж все таки йдуть кошти ,які виділяє міська рада на потреби школи ? І те, що вже неодноразово писали, мовляв : \”Не хочете здавати кошти – не здавайте\” проблеми не вирішує. Пробував і такий спосіб, не здавав гроші. Тоді дитина приходила додому і питала, чому не здали гроші на те чи інше.(вчителька питала, змінилося і відношення до дитини). ДУУУже сподіваюсь, що ви розберетесь в цій ситуації і нарешті припитяться побори і школах.”, – написав батько учня Максим.