Головна Новини Долі яких знаних людей були пов’язанні з Чортковом?

Долі яких знаних людей були пов’язанні з Чортковом?

Схоже на те, що Чортків по-особливому приворожує і закохує у себе кожного, хто б завітав на його терени. Адже таке місто просто не може залишити байдужим. Здавалось, скільки тут не живеш, а усіх таємниць пізнати не можна. Щоразу, немов сторінку за сторінкою читаємо ми історію рідного краю, дізнаючись його перемоги, доблесті і славу.

Захоплючись рідним містом, неможливо не згадати й деяких особистостей, які були пов`язані з Чортковом. Вони наче загубились у часі, але коли-не-коли, все-таки, постають перед нами зі своїми історіями та секретами, пише Чортків Online

Уже ні для кого не буде здаватись новиною той факт, що Чортків об`’єднював дуже різних людей, як за нацією, так і за станом. Подекуди тут можна було зустріти найповажнішимх осіб, послів та можновладців, світових артистів. А подорожуючі зі всього світу писали про Чортків у своїх щоденниках і не могли описати словами красу цього міста.

У Чорткові жили й народились, а дехто не залишає рідного краю й досі, великі таланти, що зараз відомі на всю Україну. До прикладу, Катерина Рубчакова- видатна артистка і співачка, Іван Байдак-сучасний український письменник-прозаїк, Василь Махно-поет та літературознавець, Давид Моше Фрідман- великий рабин Чорткова, Осип Маковей-український письменник, цей список, звичайно, можна продовжити. Адже кількість людей із великої літери проживає у Чорткові достатньо.

Інколи свою долю із Чортковом пов`язували дуже впливові люди, приїжджаючи сюди по справах чи у відрядження. Так, до прикладу, можна згадати, що у одному із чортківських будинків якось зупинявся Микита Хрущов. Колись, за польських часів,  це помешкання належало  судді повітового суду, знаходився цей будиночок біля ШМАСу. А за Совітів там оселились представники партійної номенклатури. Коли тодішній секретар КП(б)У Микита Хрущов приїхав перевіряти стан справ у Тернопільській області, то його оселили саме у цьому будинку. Варто сказати, що Хрущову дуже содобалось жити у Чорткові, він наділяв місто дуже важливим стратегічним значенням, тому, власне, у Тернопільській області Чортків вважався одним із найрозвиненіших міст.

Рідко коли долинає до нас інформація про те, хто ж із відомих персоналій був пов`язаний із Чортковом, чи хоч би заїжджав у гості.  Хтозна, а можливо, саме у вашому будинку свого часу жили представники впливових та заможних родин чи надзвичайні таланти, що зараз відомі в Україні. Ніколи не пізнати усе, проте розгадувати загадки свого міста- це невтомне заннятя для кожного міщанина.

Оксана Шахова для Чортків.Онлайн