Головна Новини Доки буде “бабине літо” на Тернопільщині?

Доки буде “бабине літо” на Тернопільщині?

Цього тижня суха і сонячна погода очікується по всій України, повідомляє Український гідрометцентр. У понеділок, 14 жовтня, майже у всіх регіонах вдень повітря прогріється до 20-22 градусів тепла, а вночі температура не опускатиметься нижче 7-9 градусів.

Водночас, синоптики попереджають про туман і високу ймовірність пожеж.

«14 жовтня вночі та вранці у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській та Донецькій областях туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності, жовтий). 13-15 жовтня у Донецькій, більшості районів Луганської, Запорізької, Одеської, Черкаської, Кіровоградської та Тернопільської областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки», – йдеться у повідомленні на сайті гідрометцентру.

Як зазначає синоптик Наталія Діденко, така погода завдячує антициклону Lisbeth.

«Температура повітря протягом дня становитиме +18+23 градуси. Кому вдень буде затепло, можна пройтися вулицею вночі: +7+13 градусів. У Києві Покрова обіцяє бути ясною і теплою, протягом дня передбачаються сонячні близько +20 градусів. Увесь наступний тиждень, за попередніми прогнозами, планує бути якнайприхильнішим до бабів – суха малохмарна тепла жовтнева погода. Бабине літо», – написала вона у фейсбуці.