Головна Новини Довірливі тернополяни залишили ворожці шалені гроші для обряду їх “очищення”

Довірливі тернополяни залишили ворожці шалені гроші для обряду їх “очищення”

Young fortune teller in a red scarf working with her crystal ball

Під вартою триматимуть шахрайку, яка називаючись екстрасенсом, виманила у 3 тернополян понад 700 тис грн

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах стосовно жительки Київщини, що виманила у 3 терноплян понад 700 тис грн.
Встановлено, що шахрайка упродовж травня-серпня 2018 року розмістила у кількох друкованих виданнях публікації про свою допомогу у вирішенні сімейних проблем, зняття порчі, родового прокляття і т.д. за допомогою старовинних молитов, залишивши контактний телефон. Себе вона називала «Пані Уляна, фіналістка битви екстрасенсів!».
Кілька довірливих тернополян, котрі звернулись до «Пані Уляни», залишивши їй власні кошти для «обряду очищення» на 33 дні і зрозумівши, що це – шахрайство, звернулись із заявами до правоохоронців. Тільки у трьох потерпілих від дій «екстрасенса» зловмисниця виманила понад 700 тис грн. Встановлюються інші потерпілі у кримінальному провадженні.
На даний час особі повідомлено про підозру за ч.3 ст. 190 КК України заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах, вчинене повторно.
Тернопільським міськрайонним судом сьогодні, 1 лютого 2019 року, задоволено клопотання прокурора Тернопільської місцевої прокуратури про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.