Головна Новини Довга дорога додому: у Чорткові зустріли Героя, який загинув ще у травні

Довга дорога додому: у Чорткові зустріли Героя, який загинув ще у травні

Що за страшні часи настали? Вже навіть практично не кожного дня, а двічі на день привозять до Чорткова загиблих Героїв! Тільки вчора чортків`яни стрічали навколішки труну з тілом загиблого 20 вересня свого земляка – 49-річного десантника Росчіса Ігоря, як уже за дві години знову злинула тужлива мелодія «Пливе кача» на площі перед катедральним собором Верховних Апостолів Петра і Павла – додому, щоб навіки спочити в рідній землі, після довгої розлуки повернувся 29-річний мужній воїн Махневич Назарій…

Скільки горя й поневірянь довелося зазнати рідним, котрі шукали безвісти пропалого сина і чоловіка, хапаючись за будь-яку вісточку, про що після молебню мовитимуть священники Андрій Лемчук та Михаїл Левкович! А може, якраз він живий? Тільки через суд вдалося офіційно визнати загибель Назарія 5 травня у селі Цупівка Дергачівського району, що на Харківщині, пише Чортків Сіті.

Автор: Любомир Габруський

Тіло довший час не вдавалося забрати додому, адже територія Слобожанщини кілька місяців знаходилась під російською окупацією. І лише ціною неймовірних зусиль батьків хлопця та сприяння міського голови Володимира Шматька будь-що схоронити воїна в рідній чортківській землі Назарій Махневич повернувся додому.

Любомир Габруський

Любомир Габруський

Після відслуження молебню труну з останками загиблого Героя пронесли на руках воїни-побратими через центральну площу міста до костелу.

Любомир Габруський

Любомир Габруський

Сьогодні, 29 вересня, об 11-й годині у рідному домі загиблого воїна по вулиці Князя Володимира Великого, 14 розпочнеться чин похорону. Заупокійна Служба Божа й останнє цілування відбудеться у церкві Покрови Пресвятої Богородиці о 12-й годині.