Головна Новини Добровольці і поліцейські їздитимуть у громадському транспорті безкоштовно

Добровольці і поліцейські їздитимуть у громадському транспорті безкоштовно

У Тернополі триває модернізація системи оплати проїзду у громадському транспорті. З початку року у тролейбусах, автобусах і маршрутках пасажири мають можливість розраховуватися не тільки готівкою, а й електронним квитком, персоніфікованим або не персоніфікованим. Пільгові категорії населення, які мають право безкоштовного проїзду, користуються пільговими персоніфікованими електронними квитками «Соціальна карта тернополянина». Під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради прийняли рішення про безоплатний проїзд для ще двох пільгових категорій пасажирів.

«Перше рішення стосується проїзду добровольців-учасників АТО, – розповів Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку. – Йдеться про те, щоб надати можливість добровольцям, яким надано відповідний статус Тернопільською обласною державною адміністрацією та видано посвідчення встановленого зразка, користуватися громадським пасажирським транспортом на безоплатній основі. Друге рішення – «Про забезпечення електронними квитками працівників державних органів, яким законодавством надано право безоплатного проїзду для виконання покладених на них службових обов’язків». До них належать працівники поліції, Служби безпеки України та Держспецзв’язку.»

Наразі добровольці можуть безкоштовно користуватися транспортом при пред’явлені посвідчення. Але міський голова зазначив, що буде краще, якщо вони виготовлять «Соціальну карту тернополянина». Це необхідно для того, щоб місто у повному обсязі відшкодовувало перевізникам вартість перевезень пільговиків. Пільгову картку їм також виготовлять безкоштовно. А для працівників державних органів виготовлять неперсоніфіковані електронні квитки. Але вони будуть дійсні тільки при пред’явлені службового посвідчення, яке посвідчує особу.