Головна Новини Добра новина: ціна на газ для тернополян стала ще нижчою!

Добра новина: ціна на газ для тернополян стала ще нижчою!

У травні 2020 року ціна на природний газ для потреб населення та релігійних організацій, яким Нафтогаз постачає газ в межах спеціальних обов’язків (ПСО), знизилась до 2,3 грн за кубометр без ПДВ. Це на 21% менше у порівнянні з квітнем 2020 року.

Світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, у тому числі – на природний газ. За даними аналітиків НАК «Нафтогаз України», у травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років. В Україні на ціну додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де через ґрунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону та теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою.

– У травні 2020 року ціна на природний газ для потреб населення та релігійних організацій становитиме 2,95 грн за м. куб. , – розповідає директор компанії «Газпостач» Віталій Бобрівець. – Нагадуємо, що   ціну природного газу вказано без урахування тарифу на послуги розподілу природного газу для ПрАТ «Тернопільміськгаз», який буде оплачуватися згідно окремої квитанції, наданої газорозподільним підприємством.

Загалом, з початку року ціна ПСО знизилась на 51% ,  у порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу сягнуло 62%.

Компанія «Газпостач»