Головна Новини “Дні Європи” в Україні: як святкували 10-річчя тому

“Дні Європи” в Україні: як святкували 10-річчя тому

У цю травневу пору в Україні відзначають Дні Європи. Цей захід традиційно відзначають у столиці.За процедурою, місто, в якому відбуваються основні загальнонаціональні святкування, затверджують представники країн Євросоюзу.
Варто згадати, що десятиліття тому, в 2009-му тодішній міській владі вдалося переконати Єврокомісію вперше в Україні зробити місцем проведення таких святкувань не столицю, а обласний центр – ним став саме Тернопіль. Як зазначив міський голова 2006-2010 рр. Роман Заставний, європредставники тоді погодилися, що Тернопіль у той період був найпрогресивнішим містом, а відтак – достойним проводити урочистості такого масштабу.
Тоді, у 2009-му, до нас завітали 14 європейських делегацій, представники ОБСЄ і міст-побратимів Тернополя. Голова Представництва Єврокомісії в Україні оцінив Дні Європи в нашому обласному центрі на найвищому рівні.
В рамках цього заходу наше місто, крім цивілізованості та європейськості, показало ще й неповторну природно-рекреаційну, культурно-історичну спадщину, величезний освітньо-науковий, духовно-інтелектуальний потенціал, а також людську щирість, доброзичливість, гостинність.
Відтоді Тернопіль більше не був обраний містом проведення Днів Європи. Але сподіваємось, що втрачені позиції вдасться повернути і Тернопіль знову буде на достойному рівні в очах євроспільноти »