Головна Новини Для тих, хто викидає у Тернопільський став нечистоти, Роман Заставний пропонує кримінальну...

Для тих, хто викидає у Тернопільський став нечистоти, Роман Заставний пропонує кримінальну відповідальність

Проектну документацію щодо ремонту тернопільської дамби почали виготовляти ще 10 років тому – коли міським головою був Роман Заставний. Нині Роман Йосипович – народний депутат і шукає коштів для завершення розпочатих тоді робіт в уряду. І ці пошуки дали результат.
Загальна вартість робіт на дамбі складає понад 30 мільйонів гривень. 10 мільйонів гривень на ремонт тернопільського «довгобуду» торік і цьогоріч спрямував Кабінет Міністрів України з державного бюджету. Щонайменше по 5 мільйонів обіцяють в уряді виділити в вересні і грудні цього року. Ще 5 млн. грн. дала Тернопільська міська рада.
– Впевнений, проект реконструкції дамби буде повністю реалізований ще в цьому році, – повідомив Роман Заставний. – Цьому сприяє консолідація зусиль усіх гілок влади, зокрема відсутність політичного протиріччя. У мене була можливість лобіювати інтереси щодо дамби і я нею скористався. Неважливо, хто пожинатиме плоди цієї роботи. Спочатку були великі проблеми з підтопленням дамби по руслу річки, постійно закупорювалися каналізаційні мережі. Ще тоді, у 2007 році, нам допоміг Кабінет Міністрів – русло річки поглибили. Це був перший етап, наступний – укріплення споруд дамби. Адже йдеться не лише про комфорт проїзду по дамбі, а й безпеку для життя людей. Сподіваюся, незабаром вдасться об’єднати зусилля для не менш важливого об’єкту – очищення Тернопільського ставу. Тут принципової позиції повинні дотриматися обласна, міська влада, громадські діячі, аби навести порядок з порушниками, які забруднюють став нечистотами. Пропоную притягнути порушників не тільки до матеріальної, а й кримінальної відповідальності.
Чимало тернополян потерпають, як використають демонтовану старовинну бруківку з дамби міста. Роман Заставний теж цікавився цією темою.
– Знаю, що частину бруківки використають для відновлення дорожнього покриття на вулицях Кульчицької, Академіка Брюкнера, пішохідної частини на бульварі Т. Шевченка, – розповів народний депутат. – Кількість бруківки, яка відійде в бій – велика, бо це ж нестандартна бруківка, а старовинна, створена колотим методом. Тому я не впевнений, що її вдасться продати на аукціоні, як передбачають у відділі інженерно-транспортної інфраструктури міської ради.