Головна Новини Для суворих тернопільських санітарок міністр – не указ?

Для суворих тернопільських санітарок міністр – не указ?

Минулого року міністр МОЗ Уляна Супрун спростувала твердження щодо необхідності носіння бахіл в медичних установах. У жодних нормативних документах в Україні немає вимог, які зобов’язують пацієнтів та відвідувачів, запевнила вона. “Ніколи не розуміла, чому в багатьох українських лікарнях усіх відвідувачів змушують одягати бахіли. Інколи навіть категорично забороняють заходити без них у медзаклад. Крім того, бахіли зазвичай не безкоштовні – їх пропонують придбати в найближчій аптеці. У клініках розвинених країн ви навряд побачите людей, що прийшли відвідати родича або ж очікують лікаря у бахілах”, – зазначила вона.

Та у Тернополі, схоже, у праціників медзакладів інший погляд на цю проблему. “Міністр мені не указ!” – викрикнула санітарка, яка нарешті відірвала свій погляд від гри в телефоні разом із іншими трьома працівниками, – розповідає Керівниця Секретаріату у Коаліція ГО “Тернопільський центр реформ” Mariya Ishchenko.

Така реакція працівників Тернопільської міської комунальної лікарні #3 після відмови купувати і одягати бахіли на вході будівлі. Мабуть, надрукований напис на листку А4 має більшу вагу для них, ніж слова Уляна Супрун. Про їх манеру спілкування з пацієнтами взагалі мовчу.

Жодної інформації на сайті лікарні про бахіли немає. Та й узагалі, яке вони мають право змушувати витрачати власні кошти у аптеці поблизу. А що робити тим, для кого кожна гривня дає прожити ще один день? А якщо їм щодня потрібно в лікарню ходити, то не прорвавшись крізь розлючених санітарок і не купивши ті бахіли тебе не полікують?

Rostyslav Levchuk, прошу поради, де прописані такі вимоги і на кого поскаржитись, коли вимагають щось купувати у лікарні?

P.S.: Напевно, навмисно ще й піском надворі лід не посипають, щоб і його не заносити всередину. Та й непосипаний лід дасть їм більше пацієнтів з бахілами