Головна Новини Для переселенців організували пішу прощу до Зарваниці

Для переселенців організували пішу прощу до Зарваниці

26 березня о. Віктор Здеб, священник УГКЦ с. Петрики, що поблизу Тернополя, організував пішу прощу до чудотворного місця у Зарваниці. Перебуваючи в постійній молитві і пості, паломники просили у Матері Божої заступництва і збереження життя для наших воїнів-героїв і миру в Україні. Разом з духовним отцем йшло 74 особи, в тому числі четверо переселенців, які прибули до Зарваниці вперше, – повідомляє пресслужба архиєпархії.

У Зарваниці паломників зустрів о.-декан Володимир Топоровський, який подякував кожному за велику жертву цієї пішої прощі. Отець наголосив, «що наша зброя – це постійна молитва, а особливо на вервиці». Відтак прочани пройшли стаціями Хресної дороги та роздумували на терпіння Ісуса Христа. Після отримання Святих Тайн Сповіді і Пресвятої Євхаристії о. Віктор Здеб благословив людей святою водою.

«Всі прочани з великим натхненням, з більшою силою і упованням дякували Господу Богу за ласки, – розповідає о. Віктор. – Напевно у цілому світі немає особи, щоб не переймалася долею Українського народу. Кожен хто є свідомий намагається прикласти максимум зусиль для завершення кровопролиття, для досягнення миру.

У нашому селі Петрики від початку війни люди допомагають з великою щирістю як нашим захисникам так і всім потребуючим. Було задіяно близько ста людей до праці, вірні організовують житло для тих, хто вимушено покинули свої домівки через бомбардування, стараються забезпечити продуктами харчування і всім необхідним, священники відвідують стривожених переселенців».

Джерело