Головна Новини Для весіль на Тернопільщині випікають справжні шедеври

Для весіль на Тернопільщині випікають справжні шедеври

На Лановеччині Тернопільської області коровай завше залишається головним символом весілля та не переводяться пекарі умільці, які з тіста та глазурі випікають справжні шедеври.

Так, весілля, яке нещодавно відбулося в Лановецькому районі запам’яталося гостям та молодим не тільки славною гулянкою. Увагу людей привертали й вишукані короваї, які були головними прикрасами столу.

Так, світлинами обрядового весільного хліба поділився священник із селa Білозіркa Тернопільської облaсті Олексій Філюк у соцмережі Фейсбук,  який також побував на святі. Так, на фото можна побачити сім величезних короваїв, прикрашених вишуканими глазурованими квітами та орнаментами. Головні символи весілля – дво-, три- і навіть чотириповерхові.

Варто додати, що за народними традиціями, коровай містив в собі значний магічний символ, він служив об’єднуючим елементом для всіх дій, з яких складався складний і різноманітний весільний обряд. За українськими весільними традиціями на весілля випікали, крім самого головного короваю, ще багато різних весільних обрядових хлібів. Весільний коровай у народі використовувався при вчиненні таких важливих дій, як благословення молодої пари, покриття нареченої, з’єднання двох родів в один загальний рід. Менш значущі, але необхідні ритуали супроводжувалися врученням інших весільних хлібів, – пише сайт Тернополяни