Головна Новини Дитячі малюнки історичних місць Кременця розмістять на календариках

Дитячі малюнки історичних місць Кременця розмістять на календариках

Малюнки дітей відрізняються від робіт дорослих митців своєю безпосередньою спонтанністю виконання і є втіленням чистих дитячий мрій, фантазій і відчуттів. Саме тому  уже вчетверте у Кременці відбувся дитячий пленер «Я малюю історію свого міста», який стає доброю традицією місцевого мистецького життя.

Більше двох десятків дітей віком від 4 до 17 років малювали об’єкти історичної та культурної спадщини Кременця, збагачувалися спілкуванням, раділи власному успіху та зростали в мистецькому плані.

Започаткувала пленер  громадська організація «Кременецька екологічна ліга», постійними волонтерами і співучасниками є працівники кафедри мистецьких дисциплін Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.  А цього року до них долучився і колектив НПП «Кременецькі гори».

Зі слів ініціатора заходу, голови ГО «Кременецька екологічна ліга» Оксани Тимошенко, цьогорічні роботи учасників пленеру стануть чудовою прикрасою кишенькових календариків на 2020 рік, згодом знову потраплять на різноманітні українські та міжнародні туристичні виставки.