Головна Новини Дитина-сирота – воїн ООС з Чорткіщини отримав сертифікат на придбання власного житла

Дитина-сирота – воїн ООС з Чорткіщини отримав сертифікат на придбання власного житла

Уперше за багато років Різдво у власній домівці зустрічатиме 22-річний Володимир Шпаргала з Долини, що на Чортківщині. У першу суботу нового року, 4 січня, у приміщенні райдержадміністрації сертифікат на придбання житлового будинку та ключі від нього вручив хлопцеві голова облдержадміністрації Ігор Сопель, подякувавши йому насамперед за мужнє виконання обов’язку із захисту Вітчизни, пише Чортків Сіті

Долучилися до привітань з новосіллям народний депутат України Володимир Гевко та перший заступник голови райдержадміністрації Іван Заболотний, вручивши також подарунки.

Фото Максима Огородника

Як повідав журналістам Чортків.city начальник служби у справах дітей РДА Василь Корнак, хлопець перебував на обліку у статусі дитини-сироти. Після смерті батьків був влаштований під опіку тітки, проживав у с. Долина. Коли йому виповнилося 16 років, у зв’язку з тим, що не мав власного житла, його поставили на квартирний облік.

 Фото Максима Огородника

Другий рік поспіль держава виділяє кошти у вигляді субвенції з держбюджету на придбання житла дітям-сиротам. Торік у листопаді місяці за цією програмою придбано квартиру хлопцеві-сироті у Чорткові, тепер – будинок у Долині. Кошти в сумі 316 тисяч гривень надійшли в останні дні грудня, 28-го числа. Але оскільки всі необхідні документи були уже готові, процедуру оформлення купівлі-продажу житла вдалося здійснити доволі оперативно.

Нам вдалося поспілкуватися й з самим винуватцем торжества – Володимиром Шпаргалою.


Фото Максима Огородника

Фото Максима Огородника

Зостався круглим сиротою у ранньому дитинстві. Спочатку у ДТП під колесами потяга на залізничному переїзді загинула матір, за два роки не стало батька. Виховувався під опікою тітки. Наприкінці листопада 2016-го зголосився у військкомат, уклавши контракт на службу у зоні ООС. Хоча як сирота міг і відмовитись від виконання військового обов`язку. Але таким, каже, був його вибір.

Служив у радіодивізіоні 9-ї батареї 44-ї артбригади під Новим Айдаром та Лисичанськом. Додому повернувся лише у лютому минулого року.

Житло підшукував собі сам. Усе, мовляв, його влаштовує. Є три кімнати, кухня, гараж, господарські будівлі. Опалювати можна як природним газом, так і дровами. У новій оселі наразі мешкатиме з тіткою, яка перейде тепер до нього жити. Тож побажання присутніх керманичів звучали в єдиному ключі, щоб у новому помешканні в скорому часі зародилася сім`я і лунав дитячий сміх. А для нас, журналістів, це стане приводом для чергового репортажу.