Головна Новини “Дзвони Лемківщини” цього року задзвонять ще голосніше

“Дзвони Лемківщини” цього року задзвонять ще голосніше

96730712ХVI Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини» відбудеться на Тернопільщині. Захід присвятять 70-ій річниці депортації лемків.

Про це повідомив під час засідання організаційного комітету з підготовки заходу голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«У 2014-му році фестиваль відмінили через події в Україні, – зазначив Степан Барна. – Ми радилися, аналізували, і вирішили, що цього року ми все-таки повинні відновити проведення такого заходу. Звичайно, через події у зоні проведення АТО ми змушені змінити формат проведення заходу і програму. Але ми повинні пам’ятати людей, які були насильно виселені з рідної землі, подвиг тих, хто віддав своє життя під час Революції Гідності і тих, хто поліг на східних теренах країни».

Голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович зауважив, що переселенці з Лемківщини беруть активну участь у проведенні АТО, тому їхній подвиг варто згадати під час фестивалю.

Нагадаємо, «Дзвони Лемківщини» — Всеукраїнський традиційний фестиваль лемківської культури, що проводиться в першу суботу та неділю серпня в урочищі «Бичова» поблизу міста Монастириська Тернопільської області. У 2014 –му році у Тернополі увіковічнили трагедію депортованих українців з Лемківщини, Холмщини, Надсяння і відкрили пам’ятник жертвам депортації.