Головна Новини Де на Тернопільщині можна ловити рибу під час нересту

Де на Тернопільщині можна ловити рибу під час нересту

Перелік рибогосподарських водних об’єктів Тернопільської області, у яких дозволено любительсько-спортивний вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовий період 2021 р.

Назва рибогосподарського водного об’єктаМісця дозволеного аматорського лову
р. ДністерНПП “Дністровський каньйон”·             В межах населених пунктів Чортківського району. За винятком лівого берега с. Городок Чортківського району (заборонено вилов).
            р. Серет·             500 метрів від мосту біля с. Вертелка Тернопільського району до мосту в с. Чернихів Тернопільського району по обидва береги річки.·             Від пішохідного мосту біля Залозецького спиртзаводу до автомобільного мосту  в  смт Залізці.·             Івачівська водойма – по лівому березі від малого підприємства ШБ-1 в с. Малашівці Тернопільського району до греблі в с. Горішній Івачів Тернопільського району.·             800 метрів від дамби Івачівської водойми до мосту між селами Великий Глибочок – Плотича Тернопільського району.·             Від трибун водної арени веслувального каналу по лівому березі вверх проти течії на ділянці 450 метрів.·             Від останнього домогосподарства с. Пронятин Тернопільського району 300 метрів вверх проти течії по правому березі.·             На ділянці по лівому березі водойми                    м. Тернопіль (Тернопільський міський став) від кута водойми в районі с. Біла Тернопільського району, 200 метрова ділянка до території водозабору “Тернопільводоканалу”.·             Водойма м. Тернопіль (Тернопільський міський став) від бази КДЮСШ з водних видів спорту Тернопільської міської ради до пристані катера (за винятком придаткової системи “Чайка”).·             На ділянці по правому березі водойми                  м. Тернопіль (Тернопільський міський став) від пристані катера на Дальньому пляжі до пристані кооперативу “Ветеран”.·             Від дамби водойми м. Тернопіль (Тернопільський міський став) до автомобільного мосту біля  с. Петриків Тернопільського району, за винятком придаткової системи водойм у парку “Топільче”.·             В адміністративних межах с. Велика Лука Тернопільського району.·             В адміністративних межах населеного пункту смт Микулинці Тернопільського району  тадо автомобільного мосту в с. Налужжя Тернопільського району.·             На ділянці від автомобільного мосту в с. Долина Тернопільського району до автомобільного мосту в             с. Буданів Тернопільського району.·             Водойма с. Конопківка Тернопільського району.·             В адміністративних межах м. Чортків за винятком:–               500 метрів вверх проти течії від ГЕС у                  м. Чортків;–               50 метрів вверх проти течії від автомобільного мосту на вул. Білецька;–               100 метрів вниз за течією від автомобільного мосту на вул. Шопена Бічна.·             Від останнього домогосподарства м. Чортків до автомобільного мосту в с. Угринь Чортківського району.·             В межах бази відпочинку “Росинка” Чортківського району.·             Від бази відпочинку “Колиба” Чортківського району вниз по течії на відрізку 600 метрів.
р. ГориньВід гідроспоруди “Дамба” в с. Борсуки Кременецького району до автомобільного мосту біля РМЗ, м. Ланівці.
р. ІкваВід початку с. Борщівка Кременецького району до гідроспоруди с. Куликів Кременецького району.
р. ВіліяВід автомобільного мосту с. Новостав Кременецького району вниз по течії на відрізку 1500 метрів.
р. Стрипа·             В межах населених пунктів м. Зборів,                    с. Футори, с. Калинівка, с. Красне та с. Погрібці Тернопільського району.·             В межах населених пунктів Тернопільського та Чортківського районів.
р. Золота ЛипаВ межах населених пунктів Тернопільського та Чортківського районів.
р. Збруч В межах населених пунктів Тернопільської області.
р. ГнізнаВід автомобільного мосту в с. Кровінка Тернопільського району до впадіння р. Гнізна                в р. Серет Тернопільського району.
р. ЦиганкаВід рятувальної станції вниз за течією по правому березі до греблі та від греблі вверх проти течії по лівому березі на відрізку 700 метрів (включно із греблею) в с. Мушкатівка Чортківського району.
Бережанський міський став № 2Від гідроспоруди по правому березі водойми.
Водоймас. Кашталівка Бережанської                РО УТМРПо правому березі від с.Гайок Тернопільського району до випускної гідроспоруди.
Підгаєцький міський ставПо лівому березі водойми.
Водойма“Королівський міст” (Кременецька РО УТМР) с. Сапанів Кременецького районуПо правому березі водойми.
Збаразька міська водоймаАкваторія: від дамби (на вулиці Данила Галицького) 550 метрів по лівому березі та 1000 метрів по правому березі водойми.
Водоймас. Базаринці Тернопільського району Від дамби 2000 метрів по правому березі. 
Водойма(нижній став)                    м. Ланівці Кременецького районуПо периметру водойми.
Водойма                          в адміністративних межах м. Ланівці  –                    с. Гриньки  (верхній став) Кременецького району Ділянка по гідроспоруді “Дамба”  та протяжністю           300 метрів по обидва боки.  
Водоймас. Гриньки (нижній став, коло каплички) Кременецького району По гідроспоруді  “Дамба”
Водойма                           с. ОришківціКременецького районуПо гідроспоруді  “Дамба”  
Водоймас. Ст. Вишнівець Кременецького районуПо периметру водойми, за винятком ділянки від місця впадіння р. Горинь по правому і лівому березі протяжністю 400 метрів.
Водоймас. Загороддя Тернопільського районуПо гідроспоруді “Дамба” та протяжністю 70 метрів по правому березі вверх проти течії р. Горинь.
Водоймас. Озерна Тернопільського районуПо гідроспоруді “Дамба” та 500 метрів вверх проти течії по правому березі.
Водоймас. Козівка Тернопільського району·             По гідроспоруді “Дамба”   по правому і лівому березі 200 метрів.·              Від 750 метрів останнього домогосподарства     с. Козівка по правому березі водойми на відрізку      100 метрів.
Водоймасмт Микулинці Тернопільського районуПо периметру водойми.
Водоймас. Кам’янка Тернопільського районуПо гідроспоруді “Дамба” та протяжністю 100 метрів в обидва береги.
Водоймас. РоманівкаТеребовлянської ОТГ Тернопільського районуПо гідроспоруді “Дамба” та лівому березі протяжністю 300 метрів, правому березі протяжністю 200 метрів.
Водойма                          Заводської ОТГ Чортківського району По гідроспоруді  “Дамба” .
Водойма “Біля інкубатора”                     м. МонастириськаПо лівому березі.
Водойма “Підволочиська” Тернопільського районуПо периметру водойми.
Водойма “Збручанська” Тернопільського районуПо правому березі від мосту в с. Пеньківці до греблі    с. Вочківці Хмельницької області та лівому березі від  с. Пеньківці до с. Просівці Тернопільського району.

Начальник відділу іхтіології   та регулювання рибальства                                                             Сергій СЕНИК