Головна Новини Держвиконавець Едуард Кольцов – агент РПЦ?

Держвиконавець Едуард Кольцов – агент РПЦ?

ід кураторством прихильника УПЦ Московського патріархату Кольцова Едуарда Станіславовича – начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, здійснюється повномасштабне ущемлення прав і свобод жителів Тернопільщини, вірян УПЦ Київського патріархату, повідомляє Народна правда

Міністерство культури України винесло доручення державному заповіднику взяти на баланс споруди Почаївської лаври, а саме: два великі собори, монастирські келії, дзвіницю, архієрейський будинок — загалом шість споруд лаври загальною площею більше 7 тисяч квадратних метрів.

Для встановлення приналежності Почаївської лаври у вересні 2018 року до державного реєстратора Почаївської міської ради Рожка Р.К. звернулися представники заповідника із поданням необхідної документації для проведення реєстраційних дій.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов, який через реєстраційну службу ГТУЮ у Тернопільській області має безпосередній вплив на державних реєстраторів, наказав реєстратору Рожко Р.К. призупинити (відкласти) розгляд заяви представників заповідника, ніби то для детального вивчення поданих документів. Вивчення поданих документів від заповідника дійсно відбувалося, але не для передачі Почаївської лаври заповіднику, а з метою прийняття рішення у відмові у реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Однак, жодних прогалин та неточностей виявлено не було.

Після цього Кольцов дав вказівку державному реєстратору Почаївської міської ради Рожку Р.К. максимально довго не здійснювати реєстрацію по документах заповідника.

За час, коли документи заповідника ще перебували на вивченні у Рожка Р.К., Кольцов змушує державного реєстратора Яремка А. розглянути та задовільнити заяву представників УПЦ Московського патріархату та здійснити реєстраційну дію в обхід вже розпочатого розгляду іншим реєстратором.

В результаті незаконних дій Едуарда Кольцова споруди Почаївської лаври були передані в користування УПЦ Московського патріархату до 2052 року.

“Юрист заповідника просто ошелешений побаченим документом. “Фікція. Треба піти спитати того реєстратора: що ти вніс, хлопче?!”, – дивується він.

Журналісти ТСН розшукали цього реєстратора в Тернополі у приміщенні без вивіски – він тікає, відхрещуючись від власних імені, прізвища та посади. Державного реєстратора Андрія Яремка журналістам довелося наздоганяти вже на вулиці, де він нарешті зважується говорити. Переконує, що в його діях не було жодного порушення, бо хто з яким проханням звертається – йому взагалі байдуже, а лавра надала всі необхідні документи. “Це моя дія, так. Я цю дію вчинив і вчинив її законно”, – наполягає він. На запитання, чи бачив він у реєстрі, що цією справою займається інший реєстратор, Яремко відповів: “Якщо би я це бачив, звичайно, я би це не зробив. А я цього не бачив”.

Яремко, який зробив незаконну реєстарцію журналістам злукавив. Адже кожен реєстратор у спеціальні загальній програмі може підтвердити і бачити, які дії раніше вчинялися щодо того чи іншого майна, і тим більше якщо внесено звернення щодо вчинення таких дій іншим реєстратором.

Знайти реєстратора, який мав передати право на користування заповіднику, не вдалося. Керівництво лаври зустрічатися з знімальною групою ТСН відмовилося. “Нема кому коментувати”, – пояснили в монастирі.

Журналісти звернулись із запитом до Міністерства юстиції щодо того, наскільки законні дії держреєстратора. Але там відповіли, що перевірку можуть здійснити, тільки коли отримають скаргу від особи, що вважає свої права порушеними. Тепер у справу має втрутитися Міністерство культури. Там на питання, як споруди Почаївської лаври замість державного заповідника перейшли в користування Московського патріархату, станом на сьогодні відповіді немає.

Такий випадок втручання начальника Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Едуарда Кольцова в діяльність УПЦ не є поодиноким. Так, у с. Кути, Шумського району віряни київського патріархату б’ють на сполох. На виконанні у Шумському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області знаходиться виконавче провадження при виконанні наказу Господарського суду № № 921/417/17-г/6 від 04.09.2018. Наказом передбачено зобов’язати Релігійну громаду “Парафія святої праведної Анни” села Кути Шумського району Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату” (с. Кути, Шумський район, Тернопільська область, код 40124558) усунути перешкоди у користуванні будівлею церкви по вул. Гагаріна, 17 у с. Кути Шумського району Тернопільської області шляхом її звільнення на користь Релігійної громади “Святої праведної Анни” села Кути Шумського району Тернопільсько-Кременецької єпархії Української Православної Церкви” (с. Кути, Шумський район, Тернопільська область, код 23588314).

Для виселення парафіян Київського патріархату чимало зусиль прикладає саме Едуард Кольцов та надає незаконні вказівки начальнику Шумського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Киричуку. І це не дивно!

Сам Едуард Станіславович незважаючи на свій піар, як націоналіста, учасника АТО, учасника різних акцій Українського патріотичного спрямування, відвідує щотижнево УПЦ московського патріархату Кафедральний собор «Віри надії та любові». Можливо там він і отримує директиви від агентів РПЦ та російського ФСБ. І врешті врешт на кого насправді працює Едуард Кольцов – на українську державу чи на патріарха Кіріла, якщо допомагає таємно захопити народну історичну і культурну власність – Почаївську Лавру